В Пологах двоє дітей втратила кінцівки через обстріли окупантів: загарбники їх вивезли в невідомому напрямку

У четвер з облоги вийшли військовослужбовці ТрО, які розповіли про ситуацію в Пологах. За їх словами,  внаслідок обстрілу житлових будинків у Пологах дуже багато постраждалих серед мирного населення. Серед них була дівчинка 8 років (донька одного з фермерів), якій відірвало ногу. Її побачили окупанти, які приїхали, щоб надати медичну допомогу своїм трьом пораненим солдатам.

Окупанти сказали, що вони забирають дитину. Коли вже збиралися їхати, побачили ще хлопчика, у якого теж була відірвана нога. Вони забрали обох дітей й вивезли у невідомому напрямку, повідомив речник Запорізької обласної військової адміністрації, полковник ЗСУ Іван Арєф’єв.

«Щоб не було перекручування цієї інформації в російських ЗМІ про реалії, які відбуваються в Запорізькому краї, розповідаємо про цей геноцид українців з боку окупаційної армії РФ», — говорить Арєф’єв.

Зі слів очевидців, в окупованих містах загарбники трощать домівки місцевих жителів, забирають мобільні телефони та влаштовують різного характеру перевірки, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права.

дытиПологипоранення