У Запоріжжі нічних повітряних тривог може стати менше, — ЗОВА

Такі дані повідомили в прес-службі Запорізької ОВА

В Україні, зокрема й у Запоріжжі, нічних повітряних тривог стане менше. Про це повідомили в прес-службі Запорізької обласної військової адміністрації.

Повідомляється, що західні погодні агенції  вимкнули росіянам доступ до метеоінформації ( у т.ч.  прогнозній – опади, вітер, вологість, аномалії і т.д.) без якої  польоти авіації, особливо у темний час доби  стають затрудненими.

Як повідомили в інформаційному агентстві Reuters, у вівторок, 22 березня, великий постачальник метеорологічних даних ЕВМЕТСАТ зупинив співпрацю з Росією.

Варто відзначити, що він став останньою західною погодною агенцією, яка обмежила обмін інформацією з РФ після її вторгнення в Україну. Раніше щонайменше ще три європейські організації припинили обмін погодними даними з Росією.

Військові експерти переконані, що метеорологічні дані, які включають практично миттєві вимірювання швидкості та напрямку вітру, сонячного світла, опадів та інших факторів, можуть виявитися вирішальними під час планування атаки із застосуванням біологічної чи хімічної зброї.

Європейська міжурядова організація ЕВМЕТСАТ, яка базується в Німеччині та використовує дані з численних супутникових каналів, повідомила, що спеціальна рада держав-членів ухвалила рішення негайно призупинити дію ліцензій російських користувачів та двосторонньої угоди про співпрацю з провідним метеорологічним агентством Росії, включаючи весь обмін даними та навчання.