Жителям Запоріжжя розповіли про зміни у вивезенні сміття із приватного сектору

Про проблеми, які виникають під час виникнення сміття, розповіли в прес-службі Запорізької міської ради

На підприємстві «Вельтум-Запоріжжя» тимчасово змінили графік роботи. Детальніше розповіли в прес-службі Запорізької міської ради.

Повідомляється, що з початком війни працівники підприємства із вивезення сміття продовжили працювати, щоправда, довелося змінити графік роботи у приватному секторі.

На зміни вплинули, в першу чергу, відсутність палива, часті сирени та затримки з доставкою автозапчастин.

Так, раніше сміття з приватного сектору вивозили щотижнево у спеціально визначений для цього день – понеділок, або ж вівторок, середу й так далі. Зараз сміття вивозиться через тиждень. Тобто, якщо минулого понеділка сміття вивозилося, то цього ні, а вже наступного – так. Так само й по всіх інших кварталах.

Як зазначає керівництво підприємства, причин для таких змін кілька. Під час гучних сирен екіпаж змушений зупиняти свою роботу. Крім того, не вистачає автозапчастин, мастила та палива, аби працювати наповну. Їх не можуть вчасно доставити до міста. Також наголошують, що спеціальні пакети для вивезення сміття можна придбати на підприємств за адресою вул. Іванова, 99 щоденно з 8.00 до 15.30і. У голів квартальних комітетів тари нині немає.

У дворах багатоповерхівок сміття намагаються забирати вчасно. Мешканців багатоповерхівок також закликають йти назустріч працівникам підприємства і самим підтримувати чистоту подвір’я.