Як у Запоріжжі надалі будуть навчатись школярі в умовах воєнного часу

Подробиці повідомили в прес-службі Запорізької міської ради

Раніше ми писали, що у Запоріжжі поновили навчання у школах та інших навчальних закладах. Як діти продовжують навчатись в умовах війни, розповіли в прес-службі Запорізької міської ради.

Так, запорізькі школярі повернулися до навчання ще з 30 березня. Однак, уроки тривають не очно, а дистанційно. Звичайно, що діти та вчителі до такого формату навчального процесу вже звикли, адже неодноразово працювали онлайн під час дії карантинних обмежень.

Наразі уроки проводяться синхронні і асинхронні. В першому випадку вчитель спілкується з дітьми безпосередньо в онлайні. А під час заняття, яке проводиться асинхронно, педагог дає учням завдання. Школярі в зручний час виконують його, а потім вчитель перевіряє.

Примітно, що до навчання зараз приєдналися навіть ті діти, які були вимушені на певний час, поки йдуть воєнні дії, покинути нашу державу.

Також повідомляється, що коли звучить сигнал повітряної тривоги — сирена – вчитель припиняє урок, говорить дітям, що зараз лунає сигнал «повітряна тривога» і потрібно спуститися в укриття.

Чекає поки всі діти вийдуть, говорячи, що урок поновиться після того, як настане відбій. Це може бути сьогодні, або якщо сирена триває кілька годин, то урок переноситься на наступний день.

Як довго триватиме навчання у дистанційному форматі – наразі невідомо, а поки педагоги та учні намагаються прилаштовуватись до нових умов.