У Запоріжжі війна внесла свої корективи в навчання у школах: подробиці

Подробиці повідомили в прес-службі Запорізької міської ради

У Запоріжжі війна внесла свої корективи в дистанційне навчання. Подробиці розповіли в прес-службі Запорізької міської ради.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Запоріжжі з 30 березня поновили навчання у школах та інших навчальних закладах. Однак, уроки тривають не очно, а дистанційно.

Наразі уроки проводяться синхронні і асинхронні. В першому випадку вчитель спілкується з дітьми безпосередньо в онлайні. А під час заняття, яке проводиться асинхронно, педагог дає учням завдання. Школярі в зручний час виконують його, а потім вчитель перевіряє.

Наприклад, під час уроку у синхронному форматі на платформі гугл-класу використовується відео з дозволених для дітей ютуб-каналів. Вчитель виходить з учнями на зв’язок, вони спілкуються, повторюють вивчене, в тому числі в ігровій формі, наприклад, співаючи пісень англійською мовою.

В асинхронному форматі учні отримують посилання на освітні відео та завдання. Школярі, коли їм зручно, виконують його, а потім вчитель перевіряє. До навчання онлайн звикли вже під час пандемії, тому процес досить налагоджений. Хоча сьогоднішні реалії вносять свої корективи.

Проте через війну у Запоріжжі стався великий відтік учнів та вчителів. Частина учнів перебувають за кордоном, але також виходять на дистанційне навчання. Деякі вчителі також проводять навчальні заняття для дітей, перебуваючи за межами країни.

Всі уроки відбуваються за розкладом. Навчальний рік планується завершити, як і сподівались, на початку літа. Досягнення учнів оцінять згідно з успіхами протягом двох семестрів.