Про «торгівлю» товарами з гуманітарної допомоги: у запорізькому супермаркеті дали офіційну відповідь

Подробиці повідомляють в прес-службі Запорізької міської ради

Нещодавно в соцмережах почала активно зявлятись інформація про те, що в мережі супермаркетів «АТБ» нібито торгують гуманітарною допомогою, що надійшла з Польщі.

Сьогодні, 8 квітня, керівництво ТОВ «АТБ-Маркет» офіційно спростувало інформацію про торгівлю гуманітарною допомогою, передає прес-служба Запорізької міської ради.

За словами в.о. мера Запоріжжя Анатолія Куртєва, останнім часом до нього багато хто звернувся з проханням розібратися з інформацією про те, що у магазинах «АТБ» торгують гуманітарною допомогою, яка надійшла з Польщі.

Місцева влада надіслала відповідний офіційний запит керівництву мережі «АТБ» у Запоріжжі.

Натомість представники мережі повідомили, що на полицях магазинів «АТБ» у Запоріжжі дійсно з’явилися консерви «Туристичні», вироблені у Польщі. Однак вони не є гуманітарною допомогою.

Консерви мережа «АТБ» придбала на підставі укладених договорів для безперебійного забезпечення населення продуктами в умовах воєнного часу.

В умовах війни, коли неможливо оперативно закупити продукцію в упаковці з написами українською мовою, торгівельні мережі мають право реалізовувати продукти харчування, в упаковках з інформацією, викладеною недержавною мовою.

Більш детально з відповіддю можна ознайомитись у доданому листі.