У Запоріжжі на деяких маршрутах зробили безоплатний проїзд для містян

Нині містом курсує комунальний електротранспорт, у якому проїзд є безоплатним

У Запоріжжі продовжує працювати електротранспорт. Його робота не припинялась від самого початку війни.

Як повідомили в прес-службі Запорізької міської ради, через те, що всі комунальні автобуси задіяні для евакуації українців з тимчасово окупованих територій, у місті продовжують курсувати трамваї та тролейбуси.

Крім того, за рішенням міської влади проїзд в них наразі є безкоштовним для всіх запоріжців.

Так, електротранспорт продовжує працювати з 7:00 до 19:00. Трамваї курсують за шістьма маршрутами, так само, як і тролейбуси. Крім того був відкритий новий тролейбусний маршрут, який з’єднує Шевченківський район та Південний мікрорайон.

Через те, що у Шевченківському районі немає контактної мережі, за цим маршрутом курсують автобуси на автономному ходу. Крім того, у місті постійно проводиться відновлення маршрутів, так сьогодні знову почав курсувати тролейбус №9, він прямує від БК «ЗАлК» до вулиці Сєдова.

До речі, варто відзначити, що кількість містян, які користуються муніципальним транспортом не зменшилась, а навіть трохи збільшилась.

Нагадуємо, що нині відслідкувати рух трамваїв та тролейбусів не можна, адже з міркувань безпеки на транспортних засобах відключили GPS-навігатори і електронні табло на зупинках.

Також у Запоріжжі продовжують працювати приватні перевізники.