На Запоріжжі загарбники кинули у річці БМП (ФОТО)

Найближчим часом "затрофеїний" БМП працюватиме вже на ЗСУ

Звільнення Малинівки від російської нечисті було настільки динамічне, що путінські орки кинулись врізнобіч, хто на чому міг. Втім, загарбники далеко не поїхали й на БМП-3 вояки «другої армії світу» опинились у річці. Бійці мелітопольського підрозділу тероборони ЗСУ витягли з води ворожу техніку за допомогою американських тракторів «Джон Дір». Бійцям радо допомогли місцеві фермери.

«Ворожа «бешка» була близькою до досягнення омріяної тактичної цілі – втекти манівцями. Однак наші хлопці влучили їй у тильну частину. Екіпаж наковтався української водиці, а машина тепер наша!», — каже учасник бою «Охрим».

Зараз «броню» відправлено на ремонт. Не дивлячись на те, що БМП декілька діб пускала бульки у воді — двигун з ладу не вийшов, кажуть спеціалісти ремонтного підрозділу. А от проводку, скоріш за все, потрібно буде перебирати.

«Ми раді будь-якій техніці. Але трофейна – особлива, оскільки, окрім того, що забезпечує маневреність та захист, ще й підіймає настрій хлопцям. Їздити на своєму танку – це одна справа, а ось, коли ти їздиш на трофейній «броні» та ще й воюєш на ній — це по-справжньому круто!», – каже командир територіалів. 

Фото бійців Запорізької бригади ТрО

БМПБМП-3Малинівка