У Запорізької області зупинили експорт до росії прокату чорних металів на 52 мільйони

Експорт прокату чорних металів до рф зупинено

За ініціативи Бюро економічної безпеки України на 17 800 вагонів, які належать росії та білорусі, накладено арешт. Зараз проводиться аналіз й оцінка виявлених товарно-матеріальних цінностей.

Як повідомляє пресслужба Бюро економічної безпеки України, у Запорізькій області, працівники БЕБ у складі спецгрупи, аналізують діяльність компаній, яким належить майно та оцінюють виявлені вагони та вантаж в них.

Так, на території однієї із залізничних станцій Запорізької області встановлено 20 вагонів залізничного рухомого складу. Вони були завантажені прокатом чорних металів, які є власністю російської федерації. Вага товарно-матеріальних цінностей становить 1280 тонн, орієнтовна вартість — понад 52 млн грн.

Експорт прокату чорних металів до рф зупинено. Вже є ухвала суду, відповідно до якої на зазначені вагони накладено арешт із забороною відчуження, розпорядження та/або користування майном.

До Запорізької військово-цивільної адміністрації надано інформацію про перелік виявлених вагонів та товарно-матеріальні цінності для ухвалення рішення щодо їх подальшої націоналізації.

Досудове розслідування триває.

БЕББюро економічної безпеквагони