На Запоріжжі десятки тисяч людей залишились без газу та світла внаслідок ворожих обстрілів: подробиці

Про це повідомляє прес-служба Запорізької обласної військової адміністрації

У Запорізькій області через ворожі обстріли окупантів тисячі будинків залишаються без електро-, газо- та водопостачання. Про стан надання комунальних послуг на території регіону розповіли в прес-службі обласної військової адміністрації.

Станом на 15 квітня через пошкодження окупантами ліній електропостачання, опор та обладнання без електропостачання знаходяться 20 349 абонентів у 68 населених пунктах Запорізької області. Наразі комунальні служби поновлюють надання послуг населенню після негоди та бойових дій.

Протягом минулої доби робочі ПАТ «Запоріжжяобленерго» відновили енергопостачання для близько 1,3 тисяч абонентів у Запоріжжі та інших населених пунктах області. Зокрема, бригади Якимівського районного відділення усунули наслідки негоди та повернули світло до 128 домівок.

Також завершено роботи з ліквідації наслідків стихії у Василівському районному відділенні (відновлено енергопостачання для 200 родин у с. Мала Білозерка).

Також, бригадам «Запоріжжяобленерго» вдалося відновити енергопостачання 500 споживачів у 4 населених пунктах на території Пологівського району та 419 споживачів Оріхівського району, які залишилися без електропостачання внаслідок обстрілів.

По решті територій проводити ремонтні роботи не має можливості через активні бойові дії та не допуск з боку військових.

Ситуація із газопостачанням залишається без суттєвих змін. Без газопостачання загалом по області на сьогодні знаходиться 64 917 абонентів у 79 населених пунктах області.

Залишаються відключеними від газопостачання 48 населених пунктів Бердянського та Мелітопольського районів через пошкодження магістрального газопроводу на території Донецької області.

За минулу добу інформація про аварійні ситуації у населених пунктах області на об’єктах централізованого водопостачання та водовідведення не надходила.

Інформація щодо кількості пошкоджених будинків уточнюється.