У Запорізькій області російські загарбники готують провокації

Про це повідомляє і міноборони рф, яке стверджує, що Київ готує «витончені жахливі провокації» з численними жертвами.

Окупанти готують провокації на Великдень у Запорізькій області, а також Миколаївській, Одеській, Сумській й Харківській областях. «Інформаційне алібі» вони вже собі створили, повідомляють у Центрі протидії дезінформації при РНБО України. За попередньою інформацією, вони планують обстріляти храми.

Кілька російських пропагандистських ЗМІ поширили публікацію, що «з націоналістів сформовано понад 70 мобільних груп на автомобілях, що обстрілюватимуть з мінометів православні храми у Великодню ніч, щоб потім звинуватити у цьому військових рф» й навели вище зазначений перелік областей України, де це «може відбутися».

— В усіх цих регіонах є висока ймовірність діяльності диверсійно-розвідувальних груп ворога. Закликаємо всіх українців бути дуже уважними та максимально обережними, — йдеться у повідомленні.

Своєю чергою у ЗОВА повідомили, що цьогоріч на Великдень свята пройдуть з дотриманням правил безпеки та комендантської години. Богослужіння відбудуться у ранковий час, деякі церкви, згідно наданих раніше рекомендацій, планують провести святкові заходи в онлайн-форматі.

Нагадаємо, у Запоріжжі будуть змінені умови проведення святкових служб через воєнний стан.

інформаційне алібіВеликденьпровокації