У Запорізькій області окупанти продовжують викрадати цивільних людей: подробиці (ВІДЕО)

Відповідне відео було опубліковане в мережі

У Запорізькій області влада сприяє звільненню людей, які були викрадені окупаційними військами. Подробиці повідомили в прес-службі обласної військової адміністрації.

Від самого початку повномасштабного вторгнення військові рф продовжують викрадати людей на території Запорізької області. Обласна влада вчиняє всі дій, щоб наші люди опинились в безпеці. Відбуваються обміни, у які потрапляють цивільні особи.

Однак є обставини, коли близькі люди не повідомляють про взяття в заручники окупаційними військами їх рідних, що ставить їх життя під загрозу. Для того, щоб рідні та близькі особи мали можливість потрапити в списки на обміни, потрібно повідомити на гарячу лінію обласної військової адміністрації.

Так, при обласній військовій  адміністрації працює спеціальна «гаряча лінія». У разі  викрадення цивільних осіб військами окупанта, рідні та близькі можуть телефонувати за номером 0800-503-508   та повідомляти деталі.

Як розповів секретар комісії із забезпечення дотримання норм міжнародного гуманітарного права Євген Коваленко, наразі дуже важливим є оперативне повідомлення про такі випадки задля пришвидшення процесу звільнення та безпеки громадян.

Євген Коваленко зазначив, що на «гарячу лінію» потрібно повідомити прізвище, ім’я, по батькові, дату народження, обставини зникнення, телефони рідних або близьких.