Військові рф посилюють своє угруповання на Запорізькому напрямку

Загарбники блокують ініціативи щодо евакуації цивільних жителів з окупованих населених пунктів

На Запорізькому напрямку окупанти здійснювали штурмові дії в напрямку населеного пункту Зелене Поле, успіху не мають. На Запорізькому напрямку, на посилення свого угруповання, противник перемістив батальйонну тактичну групу зі складу 19-ї мотострілецької дивізії 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу, повідомляють у Генштабі ЗСУ. Разом з тим, батальйонна тактична група 127-ї мотострілецької дивізії 5-ї загальновійськової армії втратила боєздатність та виведена в район відновлення.

Своєю чергою, у Силах оборони Запорізького краю повідомляють, що окупанти не покидають спроб проводити наступальні дії в східних районах області. Основний напрямок — Гуляйполе та населені пункти району, де бойові зіткнення стали більш активними. Українські захисники ведуть активну маневрену оборону.

«Ворог здійснює ротації та перекидання сил. Одна з батальйонної тактичних група втратила боєздатність та виведена в район відновлення. На зайнятих рубежах тимчасово окупованих територій області противник продовжує укріплюватися збільшує зосередження своїх підрозділів у визначених районах», — йдеться у повідомленні.

Загарбники обстрілювали з реактивної системи залпового вогню «Град», ствольної артилерії, 120 мм мінометів та крупнокаліберних кулеметів населені пункти: Кам’янське, Оріхів, Нескучне, Времівка, Гуляйпільське, Червоне, Ольгівське, Копані, Полтавка, Новоданилівка, Малинівка, Щербаки, Комишуваха, Веселе, Преображенка, Новоандріївка.

Завдаючи ракетні та артилерійські удари військові рф знищує цивільну інфраструктуру, шляхи сполучень, електростанції та житлові будинки, постійно ставлять під загрозу життя цивільних громадян. Крім того, загарбники блокують ініціативи щодо евакуації цивільних жителів з окупованих населених пунктів, відмовляються погоджувати гуманітарні маршрути та здійснюють обстріли місцевості поблизу.

Читайте також: У військовій адміністрації назвали небезпечні напрямки на Запоріжжі. Людей просять утриматись від поїздок. 

загарбникиЗапорізький напрямокобстріли