Стали відомі нові деталі викрадення окупантами сина голови Запорізької РВА (ВІДЕО)

Відповідне відео було опубліковано в мережі

Як ми раніше писали, у Запорізькій області на блокпосту російські окупанти викрали сина голови Запорізької районної військової адміністрації. Нові подробиці викрадення розповів сам Олег Буряк.

Нагадаємо, ще 8 квітня близько 11 години ранку 16-річний Владислав Буряк їхав в автомобілі зі знайомими з Мелітополя до Запоріжжя у складі евакуаційної колони. У приватному авто знаходилося ще дві жінки та троє неповнолітніх дітей.

На блокпосту у Василівці російські військові зупинили колону автомобілів та почали перевіряти людей. Окупанти три години тримали машину на блокпосту, після чого відпустили.

Порушуючи закони та звичаї війни, зловмисники викрали неповнолітнього Влада. Наразі його місцезнаходження та доля невідомі.

Повідомляється, що в той момент Владислав був на задньому сидінні авто та щось дивився на мобільному телефоні. Тоді на блокпосту російський військовий звернувся до нього з питанням, чи не веде він відеозйомку. Хлопець нічого не відповів, і тоді окупант забрав у нього телефон. Після цього почалася перевірка документів.

Також стало відомо, що днями зателефонували мамі Владислава. Їй дали трохи поговорити з сином. Сам Олег Буряк також з ним розмовляв. Наразі триває переговорний процес з приводу повернення дитини з полону, але поки що безрезультатно.

Олег Буряк вже звернувся до українських політиків і посадовців, міжнародних організацій з проханням підтримати батьків у пошуках дитини і надати цьому злочину максимальний розголос.