У Запоріжжі планують перейменувати вулиці, які пов’язані з рф, — ЗОДА

Запоріжців запрошують до обговорення перейменування вулиць у місті

У Запоріжжі планують перейменувати декілька вулиць. Пов’язано це з тим, що ці вулиці мають назви, похідні від держави-агресора, її історії та історії СРСР, передає прес-служба Запорізької обласної військової адміністрації.

На сьогодні у Запоріжжі нараховується понад 200 урбанонімів (назв вулиць, провулків тощо), пов’язаних з росією. Наразі їх планують перейменувати на честь українських героїв.

За ініціативою Департаменту культури та інформаційної політики в ЗОВА створили робочу групу з питань перейменування назв географічних об’єктів, топоніміки населених пунктів, які пов’язані з державою-агресором чи історією російської імперії та СРСР.

За підсумками засідання робочої групи вирішено розглянути питання щодо  перейменування вулиць Московська, Російська та Новоросійська у Запоріжжі.

Запоріжців запрошують до онлайн обговорення, яке можна знайти за наступним посиланням https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSff_d-7WIiSCbXlRt1zZ2IIkRR3LIYdj2e0HAGfc8n-5MaICA/viewform.

Кінцевий термін подачі пропозицій — 30 травня 2022 р.

За підсумками обговорення робоча група звернеться з листом до Запорізької міської ради, адже перейменування вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, мостів та інших споруд, розташованих на території відповідного населеного пункту, відноситься до повноважень сільських, селищних, міських рад.