Майже два десятки пожеж: для ліквідації наслідків артобстрілів на Запоріжжі виїхали більше 200 рятувальників

Підрозділи ДСНС наразі перебувають в підвищеній готовності

У Запоріжжі та області рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки артилерійських обстрілів російськими окупантами. Подробиці розповіли в прес-службі обласного управління ДСНС.

За даними відомства, 25 травня рятувальники знешкодили 2 вибухонебезпечні предмети сучасного виробництва, які були виявлені у Запорізькому районі. Всі вибухонебезпечні предмети знищені відповідно підготовленими фахівцями-піротехніками з дотриманням правил безпеки.

В ДСНС також повідомили, що впродовж доби внаслідок артилерійських обстрілів російськими окупантами виникли 16 пожеж: 4 з них стались у Запоріжжі, 2 пожежі – у Запорізькому районі, 9 пожеж – у Пологівському районі та 1 пожежа – у Василівському районі серед яких 3 – на відкритій території.

Нагадаємо, близько 5 години ранку 25 травня російські війська запустили чотири крилаті ракети по Запоріжжю. Внаслідок цього виникли 1 пожежа у житловому будинку та 3 на цивільних об’єктах обласного центру.

Рятувальники ліквідували пожежі, врятувавши з-під завалів 1 жінку. На жаль, внаслідок подій загинула людина, персональні дані встановлюються.

Всього впродовж доби від ГУ ДСНС для ліквідації наслідків залучалося 44 одиниці техніки та 215 рятувальників.

Наразі підрозділи ДСНС перебувають в підвищеній готовності і на територіях, де тривають бої, після закінчення артобстрілів залучаються до ліквідації наслідків надзвичайних подій.