У Запоріжжі створили робочу групу з погодження відключення електроенергії у період воєнного стану, — ЗОВА

Про це стало відомо під час наради в Запорізькій ОВА

У Запорізькій обласній військовій адміністрації створили робочу групу з погодження відключення електроенергії певним категоріям споживачів у період воєнного стану. Подробиці розповіли в прес-службі відомства.

Так, днями у ЗОВА відбулось засідання обласної робочої групи з погодження відключення електричної енергії певним категоріям споживачів у період воєнного стану.

Під час наради стало відомо що, з 6 травня поточного року вступив в дію наказ Міністерства енергетики України № 148 від 13 квітня 2022 року, яким затверджено Положення про особливості постачання електричної енергії споживачам та розрахунків між учасниками роздрібного ринку електричної енергії у період дії в Україні воєнного стану. Цей наказ діє протягом періоду воєнного стану в Україні та тридцяти днів після припинення або скасування такого стану.

У зв’язку з цим було створено обласну робочу групу, яка приймає рішення про погодження/непогодження відключення відповідних споживачів.

Учасники засідання обговорили основні аспекти документу, врегулювання питання відключення від електропостачання певних категорій споживачів та особливості роботи на тимчасово окупованих територіях і територіях, де ведуться активні бойові дії.

Також було зазначено, що відключення об’єктів, які забезпечують роботу критичної інфраструктури, не може відбуватися без погодження відповідної військової адміністрації.