У Запоріжжі продовжують відновлювати постраждалі внаслідок ворожих «прильотів» будинки: що вже зроблено

Подробиці повідомляє прес-служба Запорізької міської ради

У Запоріжжі продовжують ліквідовувати наслідки ракетних ударів. Наразі комунальники та працівники керуючих компаній проводять прибирання та тимчасовий ремонт пошкоджених будинків, передає прес-служба Запорізької міської ради.

Нагадаємо, близько 5 години ранку 25 травня російські війська запустили чотири крилаті ракети по Запоріжжю. В результаті, через атаки ворога були пошкоджені більше 100 будинків та 1 ТРЦ. За попередньою інформацією, внаслідок подій поранено трьох людей, одна жінка загинула.

Вчора, 26 березня, комунальні підприємства та керуючі компанії Запоріжжя розпочали роботи у постраждалих житлових будинках. Там вивозять сміття, ремонтують вікна, відновлюють скління. Також віконні отвори тимчасово закривають фанерою, плитами OSB, плівкою.

Сьогодні, 27 травня, запоріжці потроху оговтуються від нещодавніх ракетних обстрілів. Лише в Олександрівському районі від прильоту пошкоджень зазнали майже чотири десятки будинків.

Роботи з відновлення житла та прибирання території тривають і досі. На місці працюють комунальники та керуючі компанії.

Вибиті шибки, зруйновані балкони та пісок із скла по всій підлозі – місцевим мешканцям допомагають ліквідовувати наслідки лиха міські служби.

Нині комунальники та працівники керуючих компаній почали закривати вибиті вікна плівкою у будинках. Допомагають з цим і в квартирах. Чимало мешканців зробили заявки до керуючих компаній.

Десь площа робіт чимала, десь лише одиничні випадки – залежно від віддаленості від місця вибуху. Згідно з умовами договору, керуюча компанія виконує роботи лише в місцях загального користування. Але в такій надзвичайній ситуації не можна залишити мешканців, тому затягують вікна плівкою першочергово в квартирах тих мешканців, які звернулися до керуючої компанії.

Триває робота і вздовж будинків на вулиці. Комунальники прибирають уламки скла, аби поновити у місті безпечне пересування. Також в будинках, де був пошкоджений дах, почали ремонтувати покрівлю. Обіцяють впоратися за тиждень.

Також продовжуються роботи по склінню. Наразі підняті необхідні матеріали на дах й розпочаті роботи з ремонту покрівлі, сьогодні вони будуть продовжені. За тиждень вони цю роботу виконають, адже є ще один будинок, покрівля якого теж постраждала. Тож, роботи там так само будуть виконані.