На пункті виїзду чоловіків без довідки з військкомату не випускають із Запоріжжя на окуповані території

У Запоріжжі на пункті виїзду перестали пропускати чоловіків без довідки з військомату

На пункті виїзду з міста Запоріжжя з вчорашнього дня різко припинили випускати до окупованих територій чоловіків без довідки з військомату із відміткою про взяття на облік. Про це повідомляє міська рада Бердянська. Черги на виїзд зриваються, перевізники вимушені висаджувати пасажирів прямо перед відправкою або заново становитись у чергу й чекати три-чотири тижні на виїзд.

«Ніяких попереджень про зміни у порядку виїзду не було. Офіційних роз’яснень від обласної влади не має. На гарячій лінії ОДА нам сказали почекати відповіді 15-30 днів. Ми відпрацьовуємо це питання та надамо всю інформацію, яку отримуємо від владних органів», — йдеться у повідомленні.

Водночас бердянські волонтери третій тиждень не можуть отримати дозвіл на виїзд від районної військової адміністрації, в соціальних пабліках з’являються оголошення наступного змісту: «Допомагаємо просунуться у черзі із Запоріжжя на непідконтрольні території. Швидший виїзд із Запоріжжя без очікування. Легкові авто. Мікроавтобуси».

Додамо, що в серпні у Запоріжжі запрацювала військова комендатура. Першочергове завдання утвореної структури — впорядкування виїзду на тимчасово окуповану територію. А вчора на фільтраційному пункті погорів на хабарі чоловік, який хотів отримати вільний виїзд за межі міста для двох маршруток.

Бердянськвиїздпропускупунктфільтраційний пункт