У Запоріжжі затримали підлітка за шахрайство й розповсюдження наркотиків (ФОТО)

Наразі досудове розслідування встановлює всіх потерпілих від шахрайських дій фігуранта, його злочинні зв’язки та можливі канали надходження наркотичних засобів

50-річна жінка звернулась до поліції й повідомила, що в Telegram вона замовила термоси для військових та перевела 6000 гривень на рахунок «постачальника». Однак замовлений товар так і не отримала. Було це ще на початку липня. Правоохоронці встановили особу шахрая — це 16-річний хлопець. За рішенням суду шостого вересня у квартирі, де мешкає неповнолітній провели обшук й вилучили банківську картку, на яку надходили кошти, мобільний з двома активними обліковими записами.

В одному з акаунтів, він листувався з приводу продажу військових товарів і надання транспортних послуг. Після отримання 100% передоплати шахрай блокував замовників. Неповнолітній зізнався, що обдурив близько 10 людей на загальну суму понад 15 тис грн.

Крім цього, правоохоронці виявили на телефоні підлітка телеграм-аккаунт де були фото з «закладками» та їх координатами. Фігурант пояснив, що днем раніше встиг закласти 30 зіп-пакетів з «сілю» у Шевченківському районі й вказав місця схованок. Виявлені згортки з наркотичними речовинами направили на експертизу.

За обома фактами правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» та ч. 1 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» КК України.

Наразі досудове розслідування встановлює всіх потерпілих від шахрайських дій фігуранта, його злочинні зв’язки та можливі канали надходження наркотичних засобів.

наркотикинеповнолітнійшахрайство