Обласна влада повідомила, коли у Запоріжжі розпочнеться опалювальний сезон

Через те, що Україна буде економно витрачати газ та вугілля температурний режим знижено до +16ºС. Прем’єр-міністра Денис Шмигаль порадив всім родинам мати запас теплих речей, а також свічок, батарейок та ліхтариків на випадок відключення електрики й теплопостачання, через обстріли рашистів

Як повідомляли у Концерні «МТМ» всі котельні й центрально теплові пункти міста підготовлені до опалювального сезону. Планово замінено 17,67 км теплових мереж, в тому числі на попередньо ізольовані трубопроводи протяжністю 8,6 км. Перевірено на щільність та міцність всіх теплових мереж. Також створено запас вугілля в кількості 956,97 т з 900 т запланованого.

Як повідомив керівник ЗОВА Олександр Старух, в Запорізькому регіоні вже визначено перелік пунктів обігріву, які будуть функціонувати у приміщеннях комунальних підприємств, лікарнях тощо. Він зазначив, що Запоріжжя й Вільнянськ на 100% готові до опалювального сезону, який планово розпочнеться на початку листопада, коли середньодобова температура повітря буде менш як 8 градусів.

— У Запоріжжі котельні готують до включення у штатному режимі. Але на випадок відсутності газопостачання, розробляються альтернативні варіанти для забезпечення населення теплом. Та доки погода більш-менш тепла ми не плануємо вмикати опалення, — підкреслив Олександр Старух.

Нагадаємо, Концерн «МТМ» просить до 25 жовтня підготувати всі системи теплоспоживання до пуску циркуляції. Станом на 6 жовтня сотні будинків у Запоріжжі не надали акти готовності.

Запоріжжяопаленняопалювальний сезон