Запоріжці вимагають відновити сквер імені Дениса Тарасова: деталі

Мешканці Запоріжжя створили петицію з проханням до міськради відновити сквер імені Дениса Тарасова (раніше відомий як парк імені Яланського). За словами авторки петиції, сквер імені Дениса Тарасова вважається історичним місцем з багатою культурною спадщиною для міста. Раніше сквер служив місцем відпочинку для поколінь мешканців, але став жертвою сумнозвісних обставин.

Відновлення скверу підкреслить його значення для інфраструктури міста, підвищить культурну важливість і роль у боротьбі з корупцією. Петиція вказує, що відновлений сквер може стати центром розваг, відпочинку та спорту для містян, а також місцем для культурних подій та спортивних заходів.

Зазначається, що наразі земельна ділянка, на якій розташований сквер, перебуває в оренді у фірми ТОВ «ЛЕНД ДІВЕЛОПМЕНТ» з 2009 року, що є об’єктом судових суперечок між активістами та власником, нардепом Володимиром Кальцевим. Підписати петицію можна за цим посиланням.

Петицію мають підписати щонайменше 750 осіб для розгляду депутатами Запорізької міськради.Нагадаємо, 7 серпня 2018 року у сквері Яланського навпроти ТЦ «Україна» робітники будівельної фірми «Ленд Дивелопмент» почали пиляти дерева. До середини дня було знищено 500 дерев. Незважаючи на протести активістів та частини місцевих мешканців, міськрада видала забудовнику необхідні дозвільні документи. Інвестором проекту є запорізький політик Володимир Кальцев. На місці скверу планувалося будівництво нового ТРЦ. Місцеві жителі та активісти не раз влаштовували акції за збереження скверу та протестували проти вирубки дерев.

На жаль, влада поки не прислухається до людей.
Джерело Forpost