Голова дисциплінарної комісії НАБУ має бути відведений через упередженість, — Углава

Перший заступник Директора НАБУ Гізо Углава сьогодні, 19 серпня, подав до Дисциплінарної комісії НАБУ заяву про відвід голови Комісії Віктора Прудковських через його упередженість.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook Гізо Углави.

«Рада громадського контролю при НАБУ (РГК) у червні цього року на підставі розповсюджуваних зацікавленими особами чуток безапеляційно заявила, що я причетний до розголошення інформації і мене потрібно звільнити з НАБУ. Висновки були зроблені «без суду й слідства», — заявив Углава.
За його словами, Віктор Прудковських, член РГК при НАБУ попереднього й нинішнього скликання та один з членів Дисциплінарної комісії НАБУ, підтримав цей безпідставний, бездоказовий висновок (що вбачається з його реакції на публікацію у ФБ).
Тобто особа, яку призначено головою Дисциплінарної комісії, має заздалегідь сформовану думку стосовно результатів розгляду службового розслідування ще до того, як його матеріали розглянуто Дисциплінарною комісією НАБУ.
«Варто зазначити, що я майже два роки працював з Віктором Прудковських у Дисциплінарній комісії, і був свідком того, як він завжди ретельно дотримувався процедур та принципів справедливості. Саме тому я щиро сподіваюся, що він розуміє важливість неупередженості у цьому процесі. Задля уникнення можливості маніпулювання при винесенні всією комісією рішення, наполягаю на відведенні Віктора Прудковських», — зазначив Гізо Углава.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.