Оборонець збірної України дебютував у МЛС: провів увесь матч і зупинив гранда

Захисник збірної України Олександр Сваток зіграв перший матч за «Остін» у північноамериканській Major League Soccer (MLS).
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт клубу.

МЛС, Західна конференція, регулярний чемпіонат
«Лос-Анджелес» – «Остін» – 1:1
Голи: Мартінес, 63 – Обріан, 45+2

Команда українця на виїзді зіграла внічию з «Лос-Анджелесом» (1:1), у складі якого виступає знаменитий француз Олів’є Жиру. Сваток вийшов у стартовому складі і відіграв повний матч.
Український оборонець підписав угоду з американським клубом ще під час Євро-2024. Офіційна презентація Сватка відбулася наприкінці липня, але дебютного матчу довелося почекати. У шести попередніх іграх він потрапляв до заявки «Остіна», проте спостерігав за діями своїх партнерів з лави запасних.
29-річний Сваток – третій українець, який зараз виступає у МЛС. Компанію йому складають Сергій Кривцов, який разом з Ліонелем Мессі грає за «Інтер» із Маямі та Євген Чеберко, який захищає кольори «Коламбус Крю».
«Інтер» та «Коламбус» грають у Східній конференції, де сперечаються за лідерство. Наразі команда Кривцова впевнено лідирує, а колектив Чеберка – посідає третю сходинку у таблиці, відстаючи на 10 пунктів. «Остін» Сватка – виступає у Західній конференції, де поки йде лише 10-м.
Хто такий Олександр Сваток
Вихованець дніпропетровського футболу. На батьківщині виступав за команди рідного міста та за луганську «Зорю».
Рік пограв за кордоном – у складі хорватського «Хайдука». Провів 7 матчів за збірну України. Був включений у заявку «синьо-жовтих» на Євро-2024, де зіграв у одному матчі – з бельгійцями.
Transfermarkt оцінює його на 2 млн євро. «Остін» віддав за центрбека орієнтовно 1,2 млн у євровалюті.

До речі, збірна України після фіаско в Лізі націй несподівано піднялася в рейтингу ФІФА.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.