«БРСМ-Нафта» недоплатила до 254 млн грн податків у ІІ кварталі 2024 року, — «А-95»

«БРСМ-Нафта» недоплатила у ІІ кварталі 2024 року до 254 млн грн податків. Мережа АЗС сплачувала до 99 коп./л пального, тоді як ТОП-5 паливного ринку — 2,72 грн/л.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook експерта ринку пального, директора консалтингової групи «А-95» Сергія Куюна.

За розрахунками експерта, мережа сплачувала не більше 99 коп./л пального податків. Тоді як ТОП-5 лідерів ринку – 2,72 грн/л.
«Розрахуємо обсяг недоплачених «БРСМ» податків: (2,72 – 0,99)х116 млн л = 200,7 млн грн. Якщо брати нашу оцінку 147 млн л, нестача – 254 млн грн за квартал», – наголосив Куюн.
Також «БРСМ-Нафта» підтвердила наявність власного виробництва спирту – ТОВ «ФАЗОР» (скорочена назва Фастівського заводу органічних розчинників).
«Тобто на АЗС «БРСМ» нам пише про біопальне, яке по факту виробляється шляхом додавання біоетанолу – зневодненого етилового спирту, підакцизної речовини. А коли ти називаєш біоетанол розчинником і присвоюєш йому відповідний код, це вже без акцизу. (Зараз цю лазівку законодавчо хоче прикрити БЕБ). Згідно зі статистикою «БРСМ», сплата акцизу «Фазором» – 0 (нуль). Що й треба було довести», – зазначив експерт.
Як повідомлялось, «БРСМ-Нафта» стала антилідером рейтингу платників податків поміж ТОП 10 АЗС за підсумками ІІ кварталу 2024 року. У перерахунку на літр проданого пального, мережа сплатила у 7 разів менше податків за лідера.
Раніше лабораторні дослідження виявили у зразках бензину з «БРСМ-Нафта» та МOTTO вміст спирту 25-35%, що вбиває двигун. У «комплекті» йшли перевищення показників сірки, бензолу й підвищений вміст кисню (перша ознака додавання великих обсягів спирту).

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.