Буданов брав участь у звільненні агрегатного заводу у Вовчанську, — розвідник

З’ясувались невідомі раніше деталі звільнення Вовчанського агрегатного заводу. Зокрема, в операції особисто брав участь голова ГУР Кирило Буданов.
Про це РБК-Україна з посиланням на ГУР.

За словами командира підрозділу «Стугна» спецпідрозділу «Тимура» ГУР МО України з позивним «Лінукс», важливим етапом місії стало непомітне для ворога накопичення українських сил і засобів у районі проведення бойового завдання.
«Це якраз класика операцій для спецпідрозділів. Це складна кількаетапна операція, до виконання якої були залучені великі сили: і безпілотних систем, і артилерії, і особового складу, який має досвід зачистки подібних будівель. Тож це було завдання для нас, і ми його виконали повністю», — зазначив розвідник.
Крім цього, у ключовому етапі звільнення заводу приймав участь голова ГУР Кирило Буданов.
«Ні для кого не таємниця, що Кирило Олексійович Буданов часто безпосередньо бере участь в операціях. Конкретно в цій операції він був з нами в ключовий момент, на ключовому етапі. Кілька діб був присутній, безпосередньо керував місією. Безумовно, це підтримує бійців, дає їм мотивацію», — сказав розвідник.
За його словами, одним з важливих факторів під час здійснення місії була чітка координація між задіяними у штурмі групами спецпідрозділу Тимура — «Стугна», «Парагон», «Юнгер», РДК, БДК, «Терор».
«Кожна з цих груп мала свою специфіку роботи, і загалом вдалось дотриматись цієї координації. Це завжди важливо в будь-яких підрозділах», — наголосив Лінукс.

Операція зі звільнення заводу у Вовчанську
Головне управління розвідки Міністерства оборони України звільнило Вовчанський агрегатний завод наприкінці вересня.Операцію було проведено за участю бійців Російського добровольчого корпусу (РДК).
Пізніше в РДК розповіли, що визволення агрегатного заводу у Вовчанську було першою подібною операцією українських військ із початку повномасштабної війни. Захисникам вдалося взяти штурмом об’єкт, який є великим укріпрайоном.
У ГУР уточнювали, що командири окупантів під час боїв за Вовчанський агрегатний завод кинули своїх солдатів на смерть. Незважаючи на безнадійність ситуації, вони все одно змушували загарбників чинити опір.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.