Що приготувати із залишків зі святкового столу? Ідеї, щоб нічого не викидати

Після святкування Великодня холодильник часто «тріщить» від смаколиків, а господині не знають, як вдало використати залишки. Існують способи, які допоможуть перетворити паску, крашанки та шинку на нові апетитні страви.
РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про продукти, які часто залишаються після Великодня.

Яйця
Варені яйця краще довго не зберігати в холодильнику. З них можна приготувати такі страви:
фаршировані яйця — можна готувати з різними начинками і смак щоразу буде новим, несхожим на попередній
паштет — змішати з печінкою або сиром, гірчицею та спеціями
салати — додати в олів’є, вінегрет або будь-який інший салат
додати варені яйця в начинку для пирога або пиріжків
Паска
З пасок можна приготувати дуже смачні страви. Вам знадобляться саме підсохлі паски, що не зачерствіли до скам’янілості та в жодному разі не запліснявілі.
Сухарі
Потрібно нарізати паски на квадратні шматочки середнього розміру і викласти на деко. Далі розігріти духовку до 100°C і вимкнути її, відправивши деко зі шматочками паски підсихати. Такі смачні сухарі чудово підійдуть до чаю чи кави.
Французькі тости або пудинг
Шматки паски обсмажити на вершковому маслі в яйці та молоці. Смакувати такі тости можна зранку з чаєм.
Щоб приготувати пудинг, паску потрібно нарізати, змішати з яйцями, молоком, цукром, родзинками та запекти в духовці.
Тістечко «картопля»
Паска ідеально підходить для створення тістечка «картопля». Потрібно всього лише подрібнити пасочку, додати цукрової пудри, какао і перемішати все, щоб вийшли апетитні кульки.
М’ясо та ковбаса
Часто після святкування залишаються шматочки м’яса, ковбаси та шинки. З них також можна приготувати безліч страв, а саме:
солянку або борщ: додати до супу для насиченого смаку
омлет або запіканку: порізати дрібно і додати до яєчної суміші
піцу, канапки, рулети: чудово підходять для швидких перекусів
Хрін, буряк та соуси
З таких продуктів чудово вийдуть заправки для салатів — потрібно додати їх до сметани чи майонезу.
Якщо ви плануєте маринувати шашлик чи будь-яке інше м’ясо, то можна зробити пікантні соуси.
Зелень
Зелений соус (на кшталт песто)
Збийте у блендері будь-яку зелень (навіть змішану), часник, горіхи (волоські або насіння), сік лимона, олію, трохи сиру. Так ви отримаєте ароматний соус до м’яса, макаронів або хліба.
Суп
Якщо є щавель чи шпинат, то можна зварити бульйон, додати картоплю, моркву, варене яйце, щавель. Вийде ідеальний весняний суп.
Також можна приготувати крем-суп зі шпинату або петрушки. Для цього потрібно протушкувати зелень з цибулею, додай трохи вершків і подрібни все блендером.

Вас може зацікавити
Що потрібно обов’язково покласти у великодній кошик?

Рецепт паски без дріжджів за 1 годину, яка точно вийде у кожного

Чому паска черствіє вже на другий день та як зберегти її свіжою надовго

При написанні матеріалу використовувались такі джерела: Cookpad та Good food.
Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування. Наша мета — надати читачам точну інформацію про симптоми, причини і методи виявлення захворювань. РБК-Україна не несе відповідальність за будь-які діагнози, які можуть бути поставлені читачами на основі матеріалів з цього ресурсу. Ми рекомендуємо не займатися самолікуванням, і у разі будь-яких занепокоєнь стосовно здоров’я звернутися до лікаря.