Заявление о намерениях

Товариство з обмеженою відповідальністю «ФІН-ІНВЕСТ», Код ЄДРПОУ 32169437, зареєстроване за адресою: 69014, Запорізька обл., м. Запоріжжя, вул. Волзька, буд. 27 , заявляє про наміри будівництва спортивно -оздоровчого та торгово-розважального комплексу по Прибережній автомагістралі (у районі бул. Центрального) в м. Запоріжжя. 

Характеристика діяльності об’єкта: Будівництво спортивно-оздоровчого та торгово-розважального комплексу по Прибережній автомагістралі  (у районі бул. Центрального) в м. Запоріжжя. Транскордонний вплив  відсутній.Технічні і технологічні данні: згідно Містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва (зміна № 6), затверджених наказом Департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради від 28.12.2018 № 357р (реєстр. МБУ-2017/0034 від 28.12.2018) — розміщення комплексу будівель і споруд спортивно-оздоровчого та торгово-розважального призначення, об’єктів інфраструктури, благоустрій пляжної території. Термін експлуатації – не обмежений.    

Соціально-економічна необхідність планованої діяльності — комерційна діяльність, створення умов для відпочинку та оздоровлення, облаштування інфраструктури пляжу на сучасному рівні у відповідності до потреб користувачів

 Потреба в ресурсах: земельних ресурсів — площа земельної ділянки – 5,8992 га (договір оренди землі від 01.12.2008 р.); сировинних — будівельні матеріали згідно кошторису на будівництво, енергетичних – 550, 32 тис. кВт·год/рік (при експлуатації); водних — 9274,5 м3/рік (при експлуатації) 400 м3/рік – привізна вода(на період будівництва), трудових – 40 чол.(працюючих), 15 чол (будівельників). 

Транспортне забезпечення – при проведені будівельних робіт — автотранспорт будівельної організації, при експлуатації – автотранспорт по договору.

Екологічні та інші обмеження: Відповідно до  «Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів» затвердженим Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19.06.96 р. №173 вимоги до водоохоронних зон водних об’єктів (додаток№13), Водного кодекса України (ст.88)  прибрежна захисна смуга встановлюється від берега великих річок — 100м. Відповідно до ст.88 Водного кодексу України у межах існуючих населених пунктів прибережна захисна смуга встановлюється з урахуванням містобудівної документації. Рішенням Запорізької міської ради №4 від 15.09.2004 зі змінами, внесеними рішенням міської ради №31 від 27.09.2017 затверджена містобудівна документація «Проект внесення змін до генерального плану міста Запоріжжя». Межа прибережної захисної смуги р. Дніпро на земельній ділянці, відведеній під будівництво проектованого об’єкту, визначена Витягом по червоним лініям з містобудівного кадастру м. Запоріжжя (КП «Градпроект», М 1:1000), виданого Департаментом архітектури та містобудування Запорізької міської ради. Санітарний розрив для автостоянки на 30 автомобілей складає 15 м. Фактична відстань до найближчих житлових забудов (мотель,який планується побудувати на території)  складає  від  автостоянки 18 м з північної сторони.  Необхідна еколого-інженерна підготовка та захист території- передбачається вертикальне планування у спосіб, що має «нульовий» баланс грунту і піску на території, який виключає завіз та вивіз існуючих об’ємів грунту та піску. 

Вплив об’єкта на клімат та мікроклімат, водне середовище, ґрунт, навколишнє техногенне середовище  — можна визначити як прийнятний, повітряне середовище- викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря визначаються в матеріалах ОВНС,  рослинний і тваринний світ, заповідні об’єкти — видалення 43 аварійних та сухостійних дерев згідно акту № 308 від 09.08.2018 Управління з питань екологічної безпеки Запорізької міської ради з наступним компенсаційним озелененням території ділянки забудови. Стан біотипів флори і фауни не змінюється. Вплив на тваринний світ тимчасовий і обмежується в основному факторами занепокоєння під час проведення будівельних робіт. Вплив можна визначити як прийнятний. Навколишнє соціальне середовище (населення)- будівництво спортивно-оздоровчого і торгово-розважального комплексу сприятиме поліпшенню умов відпочинку та оздоровлення населення і не спричинить негативного впливу на навколишнє соціальне середовище.

Зібрані відходи під час експлуатації — відходи комунальні (міські) змішані, у т.ч. з урн. Відходи збираються у контейнери на спеціальних майданчиках і по договору вивозяться спецавтотранспортом на полігон ТПВ. Будівельні відходи збираються, тимчасово зберігаються на облаштованих майданчиках та вивозяться за укладеними договорами у відповідності до класу небезпеки. Обсяг виконання ОВНС – виконується згідно ДБН А.2.2-1-2003 «Склад і зміст матеріалів оцінки впливів на навколишнє середовище (ОВНС) при проектуванні і будівництві підприємств, будинків і споруд» окремим томом для 2 та 3 черг будівництва.

Публікація в засобах масової інформації. Ознайомлення з технічною документацією та подача пропозицій і зауважень щодня з понеділка по п’ятницю з 9-00 до 17-00 за адресою: 69014, м. Запоріжжя, вул. Волзька, 27, тел./ факс (061) 212-83-47.

 Надання пропозицій і зауважень протягом 30 днів з моменту публікації у ЗМІ в відділ по роботі зі зверненнями громадян Запорізької облдержадміністрації., за адресою: 69107 м. Запоріжжя, пр. Соборний, 164, тел. 239-03-53.