Запорізьким правоохоронцям допомагає шукати вибухівку пухнастий «поліцейський»  (ФОТО)

Працівниця кінологічної служби відкрила секрети свого бойового товариша, який вірою та правдою служить на користь українському народові. Завдяки собачій відданості та умінню працювати з напарницею в тандемі, вони швидко та якісно виявляють зброю та вибухові речовини на території Запорізької області

157

Службовий пес Арчі — надійний напарник у пошуку вибухівки. Чотирилапий на службі понад рік і за цей час на його рахунку безліч виявлених сигнальних ракет, гранати та інші боєприпаси. Про це розповідає молодший інспектор-кінолог й напарник Арчі — Вероніка Ляшенко.

Через війну в Україні у пухнастого «поліцейського» багато роботи: заміновані поля, вибухові пристрої та речовини, небезпечна зброя та боєприпаси. 

«Готуючи собак до служби в поліції, ми з ними відпрацьовуємо навички затримання умовного порушника, готуємо до пошуку наркотиків, зброї та вибухонебезпечних речовин. Наш службовий пес Арчі – надійний напарник саме у сфері пошуку вибухівки. Ми з ним співпрацюємо трохи понад рік. Але за цей час пухнастий «поліцейський» вже має на рахунку безліч виявлених сигнальних ракет, гранати та інші боєприпаси. І це далеко не всі його заслуги», – з гордістю розповідає про свого напарника молодший інспектор-кінолог Вероніка Ляшенко.

Можливо, службові собаки й не мають звання та нагород, але у них є дещо більше – це визнання від своїх наставників та подяка за не одне врятоване життя!

Вам также могут понравиться