На Запоріжжі російські загарбники роздавали автомобільні номери з відсилкою до Таврійської губернії

Така діяльність ворога — потужна інформаційно-психологічна операція, направлена на придушення спротиву місцевого населення окупованих територій

207

На тимчасово окупованих територіях ворог намагається розмістити якомога більше знаків, що маркують території як власне російські. Це стосується різних сфер життєдіяльності: відновлення комуністичних пам’ятників, використання фальшивих символів тощо.

У Мелітополі російські окупанти роздавали номери для машин з зображенням гербу Запоріжжя зразку 1811 року, та написом — «TVR». Це є прямою відсилкою до Таврійської губернії, зазначають у військовій адміністрації.

Відзначимо, що росіяни розглядають «божевільну ідею» щодо відтворення Таврійської губернії. Про це в інтерв’ю НВ повідомив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

«Відтворення Таврійської губернії, яка існувала нетривалий час під час Російської імперії. Це територія Криму, Херсонщини, частково Миколаївщини й навіть трохи Донецької області та Запоріжжя, з адміністративним центром у місті Сімферополь. Це та ідея, яку вони зараз проштовхують».

Вам также могут понравиться