«Це катастрофа, нас заживо труять»: мешканець Запоріжжя написав петицію до президента України

Запоріжців просять підписати петицію

525

Мешканець Запоріжжя Микита Мазура зареєстрував на сайті електронних петицій до президента України звернення, що до екологічної катастрофи у Запоріжжі. Петиція з’явилась на сайті 20 липня і на сьогодні її підписали 5095 людей.

«У Запоріжжі отруєне повітря. Спека, і мешканці не можуть відкрити вікна, такого ще не було. Обличчя червоне, у всіх нежить, всі чхають, кашляють, як епідемія. Будь ласка, врятуйте місто. Як не війна, то ми просто всі задихнемося. Це повна катастрофа нас заживо труять».

Для того, що петицію розглянув президент Україні необхідно щоб її підписали 25 тисяч людей. Підписати петицію можна на цим посиланням.

Нагадаємо, останній місяць вночі в місті неможливо дихати. Вже відомо, що ночами труять населення місцеві підприємства. Відомо, що на заводі напівпровідників ночами спалюються певні речовини, тако порушення виявили на Запорізькому абразивному комбінаті. У міськраді зазначили, що органи місцевого самоврядування не мають повноважень на проведення перевірок підприємств без згоди керівництва підприємства. Під час діє воєнного стану такого права не має й Державна екоінспекція. Єдиний вихід — проведення перевірок у рамках відкритого кримінального провадження.

Вам также могут понравиться