Відомо, скільки шкіл Запоріжжя готові працювати офлайн в умовах воєнного стану

Цього року у запорізьких школах перший дзвоник продзвенить для 5 тисяч першокласників.

183

Днями до Запоріжжя прибув перший заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко. Він зазначив, що з 1 вересня офлайн будуть навчатися діти тільки у тих школах, де належно обладнані укриття. Інші — онлайн або по змішаній формі. Дошкільнята також зможуть відвідувати навчальний заклад тільки якщо там є бомбосховище.

Як зазначив в.о. мера міста Анатолій Куртєв, рішення про те, як цьогоріч буде організовано освітній процес, прийматиме Запорізька ОВА. Але на сьогодні, за результатами перевірки стану укриттів в закладах освіти — 30 рекомендовано до використання, ще 72 — рекомендовано за умови виконання відповідних вимог. Перевірки тривають.

«Як тільки закон дозволив нам проводити ремонти під час дії воєнного стану, ми одразу розпочали це робити. На аварійні та поточні ремонтні роботи в освітніх закладах з бюджету міста було виділено 24 мільйони гривень. Ще майже 34 мільйони — на облаштування 61 укриття в навчальних закладах. Загалом на 2022 рік міською програмою цивільного захисту населення на ці цілі передбачено 68 мільйонів гривень», — каже Анатолій Куртєв.

На сьогодні, школи міста майже на 100% укомплектовані педагогічним персоналом. У школах працює понад 5 тисяч педагогів.

Куртєв також зазначив, що цього року у запорізьких школах перший дзвоник продзвенить для 5 тисяч першокласників.

Вам также могут понравиться