На території ЗАЕС підозріла активність російських загарбників

В мережі з'явилось відео, як російські окупанти заганяють техніку на ЗАЕС

242

Підозрілу активність російських солдатів помітили на території ЗАЕС. Про це повідомляє The Insider з посиланням на свої джерела. Повідомляється, що 2 серпня військові вантажівки прибули на території атомної електростанції. Вантажівки зупинилися між 1-им і 2-им енергоблоками. Згодом частина колони однією машиною заїхала на території машзалу 1-го енергоблока через вантажні ворота. За даними джерела — машзал замінували.

Відео, де військові вантажівки рф заїжджають на територію АЕС та розвантажують якийсь вантаж.

Інше джерело повідомляє, на території станції близько 500 солдатів рф, а також техніка: БТРи, зенітні установки та техніка для радіохімічної розвідки. Територія навколо станції замінована російськими окупантами. Крім того, поблизу с. Водяне батареї ГРАДів, а міни та боєкомплект російські солдати зберігають у безпосередній близькості до енергоблоків, під естакадами, причому частина боєкомплекту навіть усередині енергоблоку. Енергоблок замінований чи його використовують для зберігання вибухівки — джерелу невідомо.

За даними джерела, захопленням станції керував генерал-майор Олексій Домбровський, після чого командування передали генерал-майору РХБЗ ЗС РФ Валерію Васильєву.

Нагадаємо, вчора рашисти двічі обстріляли територію ЗАЕС. Було зафіксовано 6 «прильотів». Загарбники розбомбили електропідстанцію «Луч». Рашисти серйозно пошкодили азотно-кисневу станцію та об‘єднаний допоміжний корпус. Крім того, рашисти обстріляли магістраль, що транспортує водень на ЗАЕС. Виникла пожежа. Через пошкодження ліній електропередач 4-й енергоблок станції відключений від енергосистеми та переведений до резерву.

Вам также могут понравиться