Рашисти вивозять дітей з Запорізької області (ФОТО)

Сподіваємось, що всі дітлахи повернуться до своїх родин цілими та неушкодженими

261

Вчора, 15 жовтня, окупанти та колаборанти Енергодара відправляють дітей «на відпочинок» до краснодарського краю у рф й анексованого Криму. Підрахувати точну цифру важко – рашисти говорять про три сотні хлопчиків і дівчат. Про це повідомив мер Енергодару Дмитро Орлов. Міський голова зазначає, що будь-якої миті лінії фронту на херсонському й запорізькому напрямках може бути перерізана, а інтенсивні бої просто заблокують всі шляхи назад. 

«Можна тільки здогадуватися, що відбувається у свідомості тих батьків, які під час повномасштабної війни готові розлучатися зі своїми дітьми, та власноруч відсилають їх не просто в невідомість, а до країни-терориста. Звідки впевненість, що ваші діти повернуться додому? Довіряючи життя своїх дітей терористам, треба хоч трохи замислюватися про можливі наслідки», — пише Орлов.

З Енергодару та найближчих населених пунктів дітлахів вивезли ніби-то на оздоровлення в 15 кримських санаторіїв, що розташовані в Євпаторії. А 13 жовтня декілька автобусів з Z-символікою повезли енергодарських дітей в Анапу Краснодарського краю росії.

 

Водночас гауляйтери Мелітополя анонсують «подорож» дітей до Криму, Краснодару, Тули та Волгограду. Як повідомив мер Мелітополя Іван Федоров, рашисти звикли прикриватися дітьми, як живим щитом.

«В Криму гауляйтери хочуть закрити школи у зв’язку з ніби-то постійними повідомленнями про мінування закладів освіти. Яка доля чекає на наших дітей невідомо. Одне можу сказати точно — рашисти звикли прикриватись ними як живим щитом й використовувати для своєї пропаганди. Тож батькам слід захистити своїх дітей і виїжджати з окупації. А всьому світу — захистити Україну й допомогти нам зупинити терориста», — зазначив Федоров.

Вам также могут понравиться