Скандал з закупівлею бойлерів у Запоріжжі набирає обертів

813

Міський Департамент освіти придбав для запорізьких шкіл 1224 македонських водонагрівачі на 15 мільйонів гривень. Причина — відключення гарячої води у місті. Як зазначила Голова Громадського руху «Хочу вчитися» Катерина Звєрєв тендер на закупівлю цих водонагрівачів був досить «мутним». Зокрема документи для тендеру переможець підготував з численними помилками. До того ж 32 водонагрівачі з 1224, відповідно до документів, встановлять у Хортицькому академічному ліцеї де всього 197 учнів, а в будівлі 44 приміщення.

Прокуратура зацікавилась закупівлею бойлерів, а також проведення ремонтів. 25 жовтня було відкрито кримінальне провадження. Про це повідомила депутатка Регіна Харченко. Але за три дні, 28 числа, пішли перші платежі за бойлери.

І якщо раніше ці бойлери закупали для навчальних закладів, бо міська влада вирішила відключити в місті гарячу воду. То тепер, згідно з призначенням платежу, ці бойлери призначені для евакуйованих осіб.

«В призначенні платежу «водонагрівачі для евакуйованих осіб»? В договорі закупівлі такого немає. Їх будуть роздавати?», — питається у дописі Катерина Звєрєв.

Тож для кого запорізька влада закупила за завищеною ціною бойлери — питання залишається відкритим.

 

Немає опису світлини.
Повна відповідь прокуратури: 
Вам также могут понравиться