Ситуація на Запоріжжі щодо російського вторгнення станом на 30 січня

115

Російські нацисти 341 добу ведуть загарбницьку війну проти України. Захисники Запорізького краю утримують рубежі та дають гідну відсіч російським окупаційним військам.

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив 56 обстрілів позицій українських захисників застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення.

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру  у районі населених пунктів Гуляйполе, Чарівне, Червоне, Білогір’я, Оріхів, Мала Токмачка, Новоданилівка, Малинівка, Новоандріївка, Ольгівське, Кам’янське, Степове.Надійшло 5 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів військовослужбовцями рф. Протягом минулої доби евакуація цивільного населення з тимчасово окупованих територій не проводилась.

Нагадаємо, у Запорізькій області окупанти маскуються під місцевих і використовують українську символіку для провокацій населення. Так, у Мелітополі кількість іноземних «туристів» — росіян, бурятів, осетинів, кадирівців — перевищила кількість місцевих жителів, які вимушені залишатись в окупації. Загарбники настільки хочуть здаватися «своїми», що навіть використовують українську символіку: почепили на КамАЗи український прапор і вирушили на північ від Мелітополя в сторону Василівки, селяться по сусідству з цивільними у житло людей, які виїхали з окупації, перевдягаються у цивільних і підслуховують розмови на вулицях.

Крім того, рашисти пересіли з вантажівок на легкові авто з українськими номерами, а також перевозять військових у шкільних автобусах з написом «діти».
Джерело Forpost

Вам также могут понравиться