Одному з організаторів псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Запорізької області загрожує 10 років позбавлення волі

97

СБУ продовжує документувати протиправні дії організаторів та учасників фейкового волевиявлення на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Підозру у колабораційній діяльності отримав мешканець Бердянська, який з початком повномасштабного вторгнення підтримав окупаційну владу на пішов з ними співпрацю.

За інформацією УСБУ в Запорізькій області, встановлено, що у вересні 2022 року колаборант діючи на виконання вказівок окупаційної влади та за підтримки збройних формувань рф, перебуваючи у складі так званої «участковой избирательной комиссии, территориальной избирательной комиссии Бердянского района»  провів низку заходів для підготовки та організації проведення вказаного  референдуму.

Він: забезпечив інформування мешканців громади, як можливих учасників референдуму, про підготовку та його проведенняприймав участь у складанні попередніх списків учасників референдумупідготував бланки бюлетенів для голосування на референдумі, тощо.

У подальшому, під час проведення фейкового плебісциту він особисто у супроводі військових рф здійснював обхід по домівках місцевих мешканців с. Дмитрівка та збирав голоси. У разі незгоди підтримати псевдореферендум, погрожував «скаргою» до окупаційних органів та репресіями.

Слідчі СБУ оголосили йому про підозру ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 111-1 КК «Участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території, вчинене за попередньою змовою групою осіб». За допомогу державі-агресору колаборанту загрожує до десяти років позбавлення волі. У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими.
Джерело Forpost

Вам также могут понравиться