Проти очільника Держпродспоживслужби Запорізької області Владислава Катченко розпочато кримінальне провадження

4 888

Як повідомили в Прокуратурі Запорізької області, там розглянули інформацію про корупційну діяльність Владислава Катченка та Олексія Латишева, а також інші факти, що надійшли до офісу Генерального прокурора,  та відкрила кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 КК України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою».

В разі доведення провини, посадовцям загрожує  позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Проте, заборону обіймати керівні посади в органах влади нині голова Держпродспоживслужби Владислав Катченко, вже отримував. В квітні 2015 року він потрапив під закон «Про очищення влади», який, крім іншого, забороняє люстрованим особам займати посади в органах влади протягом 10 років. За цей час він неодноразово намагався повернутись на посаду голови Державної податкової у Новокадоцькому районі м. Дніпра Головного управління ДФС в Дніпропетровській області. Також всіляко намагався добитись видалення інформації про себе з Єдиного держреєстру осіб, по відношенню яких застосовані положення Закону України «Про очищення влади» і навіть відшкодувати собі середній заробіток за час вимушеної «відпустки» у розмірі 50000 гривень.

Вже в Запоріжжі він став відомий через славнозвісну декларацію, в якій оприлюднив свої доходи, що в десятки разів перевищували офіційну зарплатню.

Щож стосується вже скандально відомого голови управління Держпродспоживслужби Запоріжжя Олексія Латишева, то він раніше працював у Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, де мав вести боротьбу з організованою злочинністю.

Нагадаємо, як повідомляли ЗМІ, керівник управління Держпродспоживслужби Запорізької області Владислав Катчено, разом з головою Держпродспоживслужби міста Запоріжжя Олексієм Латишевим та третіми особами, створив корупційну схему за якою має отримувати «данину» з компаній-експортерів, а також підприємців малого та середнього бізнесу. Також, як стало відомо, під тиском перебувають і працівники місцевих держлабораторій, ринків та інших підпорядкованих інстанцій, яким за відмови від участі в корупції загрожує звільнення, несанкціоновані переведення на інші посади, або постійне перебування під моральним тиском з боку керівництва.

Наразі за відкритим кримінальним провадженням триває розслідування. Факти незаконної діяльності Катченко та Латишева, а також інших причетних перевіряють правоохоронні органи.

Вам также могут понравиться