На Запоріжжі настоятель монастиря УПЦ МП почав прислужувати російським нацистам

207

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини настоятеля чоловічого монастиря Святого Савви Освященного у Мелітополі у колабораційній діяльності. Поп активно радів приходу окупантів та пропагував ідеї руського міру серед вірян.

З початком широкомасштабного вторгнення архімандрит повністю підтримав збройну агресію рф проти України. Він  категорично заперечував військові злочини агресора та підтримував незаконне «приєднання» до росії тимчасово окупованих територій нашої держави. Маючи авторитет серед прихожан та пастви храмів УПЦ (мп) у   Мелітополі та районі, настоятель у публічних зверненнях до віруючих висловлював активну підтримку державі-агресору.

Наприкінці серпня та на початку вересня 2022 року клірик прийняв активну участь у декількох політичних заходах окупантів: «Форуме общественногодвижения «Мывместе с Россией» та «Общенародном съезде граждан Запорожской области по вопросу территориальной принадлежности региона — проведенияреферендума по вхождению в состав России». На цих фейкових заходах головними питаннями були початок проведення незаконного референдуму на тимчасово окупованих територіях Запорозької області.

Під час «форумів» архімандрит публічно закликав громадян до проведення незаконного референдуму на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Слідчі кваліфікували дії настоятеля за ч. 5 та ч. 6 ст. 111-1 КК (колабораційна діяльність)», — повідомила пресгрупа УСБУ в Запорізькій області. Читайте також: Депутати міськради в Запоріжжі стали на захист російських попів.
Джерело Forpost

Вам также могут понравиться