На Запоріжжі СБУ повідомила про підозру ще одному депутату від «ОПЗЖ»

107

Служба безпеки України оголосила про підозру депутату від забороненої партії опзж, яка з початком широкомасштабного вторгнення зрадила народові України та добровільно перейшла на бік ворога. Під час розслідування кримінального провадження співробітники СБУ зібрали неспростовні докази вини депутата 8-го скликання Олександрівської сільської ради Мелітопольського району у злочинах проти державної безпеки України. Під час окупації Мелітопольського району вона підтримала окупантів та пішла з ними на співпрацю.

Її було призначено «старостою села Степанівка Перша», окупаційної адміністрації держави-агресора – так званої «Александровской сельской администрации Мелитопольского района Запорожской области». У новому статусі вона забезпечує безперешкодну роботу військової окупаційної адміністрації та допомагає поширювати «рускій мір» серед місцевих мешканців. Перебуваючи на посаді вона змінила більшість працівників підпорядкованих установ.  На «звільнені» місця набрала однодумців. Всім, хто не погоджувались з діяльністю «нової влади»,  вона погрожувала переслідуваннями та відправкою на «підвал», примушуючи до співпраці.

На виконання завдань своїх кураторів колаборантка проводила агітаційні заходи у селищі. На них вона переконувала мешканців району у тому, що росія тут назавжди та закликала до підтримки та допомоги окупаційним військам. Крім того, зрадниця особисто закликала людей до участі у псевдореферендумі і «проголосувати» на користь кремля.

Слідчі СБУ в Запорізькій області кваліфікували її дії за ч. 5 ст. 111-1 КК (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років», — повідомили в пресгрупі УСБУ в Запорізькій області.Нагадаємо, багатодітна мати перебуваючи на підпитку, побила свого однорічного сина, коли купала його. Їй не сподобалося, що дитина капризувала.
Джерело Forpost

Вам также могут понравиться