У Мелітополі окупанти прирікають тяжкохворих на болісну смерть

205

У тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області загарбники вийшли на новий рівень паспортизації — зашморг примусу затягується на шиї місцевих жителів дедалі тугіше й тугіше. Оскільки навіть під загрозою депортації притомні люди не хочуть його брати. Цього разу рашисти придумали для таких «упертюхів» справжнє випробування — з 1 червня вони заборонять видачу безкоштовних ліків тим, хто не обзавівся «курячим аусвайсом» і СНІЛСом.

«Найдешевший аналог наших крапель у ніс — від 80 рублів (на підконтрольній Україні території — 26 грн), краплі від отиту — 600 рублів (180 грн), а якщо йдеться про якісь серйозні ліки, то готуйся рахувати тисячами. Тому, звісно, люди, здоров’я яких залежить від наявності ліків, підуть за російським паспортом, бо інакше не вижити», — цитує містянку «РІА-Мелітополь».

Це що стосується більш-менш «офіційної» інформації. Але ж є ще й неофіційна — так, у Мелітополі діє якесь негласне розпорядження лікарям місцевої лікарні: госпіталізувати хворих до стаціонару без паспорта рф не можна.Не в останню чергу такі «темники» лікарям спускають і від безвиході. Наприклад, служба швидкої допомоги на виклики приїжджає зовсім без медикаментів — доходить до того, що у «валізці» лікарів немає навіть елементарного парацитамолу.

Причина такого дефіциту ліків — банальна. Уся гуманіарка, яка приходить до Мелітополя і нібито призначена для простих людей, іде на лікування російських вояк.Нагадаємо, СБУ зібрала беззаперечні докази вини настоятеля чоловічого монастиря Святого Савви Освященного у Мелітополі у колабораційній діяльності. Поп активно радів приходу окупантів та пропагував ідеї руського міру серед вірян.

З початком широкомасштабного вторгнення архімандрит повністю підтримав збройну агресію рф проти України. Він  категорично заперечував військові злочини агресора та підтримував незаконне «приєднання» до росії тимчасово окупованих територій нашої держави.
Джерело Forpost

Вам также могут понравиться