Окупаційна влада заявила бердянцям, що має право забирати у них житло

101

У Бердянську голови ОСББ розсилають усім мешканцям інформацію про те, що слід терміново сплатити за послуги з квартплати. Інакше за рішенням влади «неоплачені квартири будуть передавати в держмайно».

Окупаційна влада пояснює бердянцям, що «в даному випадку йдеться про квартири, власники яких відсутні тривалий час і не виконують своїх обов’язків щодо утримання майна» та посилається на російське законодавство.Відповідно до цього законодавства, житло можуть відібрати не тільки у разі несплати, а й, наприклад, у разі «не виконання обов’язків власника житлового приміщення за його утриманням, не дотримання прав та законних інтересів сусідів, здійснення власником самовільного перепланування та перебудови житлового приміщення і т.д. У цьому разі приміщення може бути продано з публічних торгів.

Нагадаємо, так звані керівники Бердянського художнього музею ім. Ісаака Бродського їздили до тимчасово окупованого Криму, щоб отримати настанови щодо розграбунку культурних цінностей. У першу чергу їм сказали вивозити найбільш цінні експонати. Наприклад, картини Івана Айвазовського, Олександра Бенуа тощо.
Джерело Forpost

Вам также могут понравиться