Влада Запоріжжжя закликає містян створювати ОСББ

110

Виконавча влада Запоріжжя нагадала містянам про переваги створення ОСББ та закликала долучитися до цієї форми управління своїм будинком. За інформації департамента з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міськради, нові ініціативні групи зі створення ОСББ систематично приходять на консультацію до спеціалістів департаменту  з питань створення ОСББ, фінансово-господарської діяльності ОСББ та з іншими важливими питаннями щодо подальшої діяльності об’єднання, обслуговування будинку та інше. В середньому за останній рік співвласниками будинків створюється 5 ОСББ на місяць.Створення ОСББ приблизно займає термін від 1 місяця. Все залежить від активності ініціативної групи та співвласників будинку. Ініціативна група має складатися не менш як з трьох власників квартир або нежитлових приміщень.Створення ОСББ дає співвласникам цілу низку переваг:

1. Можливість колективного прийняття рішень щодо управління будинком.

2. Контроль за використанням коштів та якістю наданих послуг.

3. Прийняття рішень про реконструкцію та ремонт будинку.

4. Можливість отримання коштів на проведення капітального ремонту.

5. Можливість вибору виконавця житлово-комунальних послуг.

6. Можливість самостійного управління будинком, встановлення власного розміру внеску на утримання будинку та прибудинкової території.

7. Економія власних коштів за рахунок неприбуткового статусу об’єднання.

8. Ефективне управління спільним майном.

9. Отримання додаткового фінансування за рахунок господарської діяльності (встановлення сервітутів, здача в оренду допоміжних приміщень).

10. Отримання кредитів, грантів для проведення ремонту чи модернізації будинку, можливість впровадження енергоефективних заходів.

11. Участь у місцевих бюджетних програмах.

12. Проведення активностей для дітей та мешканців будинку.

Консультацію щодо створення ОСББ мешканці міста можуть отримати у спеціалістів департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради за адресою вул. Незалежної України, 46А, каб. 1. Телефон для зв’язку 224-22-67 з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 16.00.Як раніше повідомляв «Форпост», усього у Запоріжжі обліковується 4419 багатоквартирних житлових будинків.

Станом на 1 травня 2023 року в місті створено 1339 ОСББ в 1386 будинках та функціонує 121 ЖБК, що складає 34,1% від загальної кількості житлових будинків та 59% від загальної площі житлового фонду міста.Нагадаємо, екскерівник “Мотор Січі” Богуслаєв, якого підозрюють у держзраді, просить ОП включити його в список на обмін з рф.
Джерело Forpost

Вам также могут понравиться