Окупанти хочуть посадити двох українських підлітків із Запорізької області на 10-20 років

145

Росіяни звинуватили двох підлітків із Бердянська — Тіграна Оганнісяна та Микиту Ханганова 2006 року народження — у диверсії. Загарбники декілька місяців знущалися з неповнолітніх та їх родичів, щоб вибити з них зізнання. 30 вересня 2022 року Тіграна та Микиту почали переслідувати російські правоохоронні органи. Тоді першого хлопчика вони викрали з будинку, де Тігран проживав із бабусею. 5 днів родичам нічого не повідомляли про дитину, пише Медійна ініціатива за права людини.

«Слідчі органи» поводилися дуже жорстоко з викраденим. Били та застосовували електричний струм, щоб отримати зізнання у підготовці «диверсії» на Мелітопольській залізниці, яка нібито мала перешкодити підрозділам збройних сил рф отримувати постачання для ведення бойових дій в Україні.

Тільки після розголосу в ЗМІ неповнолітнього відпустили, але зобов’язали його з’являтися до місцевих «правоохоронних органів». Микиті ж вдалося уникнути арешту, втім хлопець також мав з’являтися до «слідчих» й брати участь у так званих слідчих діях.

Батьки Тіграна намагалися повернутися додому з Німеччини та вивезти дитину з окупованої території. Однак у таганрозі рф сім’ю було заарештувано.

24 травня обом підліткам було оголошено обвинувачення за статтею 281 кримінального кодексу рф, що передбачає від 10 до 20 років ув’язнення. Над дітьми хочуть влаштувати показове судилище.Нагадаємо, у тимчасово окупованому Мелітополі окупанти відкрили так зване представництво спілки журналістів росії. Цю «подію» активно висвітлюють пропагандисти.
Джерело Forpost

Вам также могут понравиться