На Запоріжжі внаслідок обстрілів знищене обладнання та мережі: люди повністю залишились без світла та газу

Про стан комунікаційних мереж розповіли в прес-службі ЗОВА

На Запоріжжі через обстріли військових рф повністю знищене обладнання та мережі, місцеві мешканці залишаються без комунальних послуг. Подробиці розповіли в прес-службі Запорізької обласної військової адміністрації.

Станом на понеділок, 4 липня, без електропостачання залишаються 24 274 абоненти у 97 населених пунктах Запорізької області. Минулої доби пошкоджень стало більше в Оріхівському районі, в результаті чого світло відключили ще 101 родині.

У Гуляйпільському та Василівському районах, як і раніше, енергетики не можуть проводити відновлювальні роботи через активні бойові дії та через недопуск до місць пошкоджень з боку окупантів.

Без газопостачання на сьогодні знаходиться 86 728 абонентів вже у 110 населених пунктах області. Відновити газопостачання поки що не має можливості.

Водопостачання відсутнє у м. Гуляйполе та прилеглих селах Пологівського району, смт Степногірськ та прилеглих селах Василівського району, а також у частині м. Пологи.

Крім того, минулої доби окупанти проводили обстріли м. Гуляйполе, сіл Таврійське та Юрківка Запорізького району. Інформація щодо постраждалих житлових будинків та завданих ним пошкоджень наразі уточнюється.