У Мелітополі окупанти прирікають тяжкохворих на болісну смерть

У тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області загарбники вийшли на новий рівень паспортизації — зашморг примусу затягується на шиї місцевих жителів дедалі тугіше й тугіше. Оскільки навіть під загрозою депортації притомні люди не хочуть його брати. Цього разу рашисти придумали для таких «упертюхів» справжнє випробування — з 1 червня вони заборонять видачу безкоштовних ліків тим, хто не обзавівся «курячим аусвайсом» і СНІЛСом.

«Найдешевший аналог наших крапель у ніс — від 80 рублів (на підконтрольній Україні території — 26 грн), краплі від отиту — 600 рублів (180 грн), а якщо йдеться про якісь серйозні ліки, то готуйся рахувати тисячами. Тому, звісно, люди, здоров’я яких залежить від наявності ліків, підуть за російським паспортом, бо інакше не вижити», — цитує містянку «РІА-Мелітополь».

Це що стосується більш-менш «офіційної» інформації. Але ж є ще й неофіційна — так, у Мелітополі діє якесь негласне розпорядження лікарям місцевої лікарні: госпіталізувати хворих до стаціонару без паспорта рф не можна.Не в останню чергу такі «темники» лікарям спускають і від безвиході. Наприклад, служба швидкої допомоги на виклики приїжджає зовсім без медикаментів — доходить до того, що у «валізці» лікарів немає навіть елементарного парацитамолу.

Причина такого дефіциту ліків — банальна. Уся гуманіарка, яка приходить до Мелітополя і нібито призначена для простих людей, іде на лікування російських вояк.Нагадаємо, СБУ зібрала беззаперечні докази вини настоятеля чоловічого монастиря Святого Савви Освященного у Мелітополі у колабораційній діяльності. Поп активно радів приходу окупантів та пропагував ідеї руського міру серед вірян.

З початком широкомасштабного вторгнення архімандрит повністю підтримав збройну агресію рф проти України. Він  категорично заперечував військові злочини агресора та підтримував незаконне «приєднання» до росії тимчасово окупованих територій нашої держави.
Джерело Forpost