У Запоріжжі майже ліквідована черга у дитячі садочки

76

Про це заявив міський голова у своєму зверненні, у якому також розповів, що міська влада планує робити для розвитку позашкільної освіти

«Нестача місць у дитсадках ще чотири роки тому була реальною проблемою в усіх районах Запоріжжя. З тих пір реалізується міська програма створення додаткових місць до дошкільних навчальних закладів. На початку реалізації міської програми черга складала більше 1600 дітей, зараз практично ліквідована»,  – заявив міський голова.

 Цього вдалось досягти за рахунок відновлення після реконструкції роботи дошкільних закладів, які були зачинені багато років тому.  Так, у 2017 році після реконструкції відновлено 3 заклади дошкільної освіти №100 (Шевченківський р-н), №144 (Комунарський р-н), №186 (Вознесенівський р-н), у 2019 році — відновлення після реконструкції роботи дошкільного закладу №169 (Заводський район), частини дошкільного закладу №217 (Шевченківський район). Вже незабаром планується завершити реконструкцію та відновити роботу дошкільного закладу №220 (Дніпровський район).

Велику увагу міська влада приділяє і центрам позашкільної освіти. Це і бібліотеки, і центри мистецтв, музичні школи, дитячо-юнацькі спортивні школи – усі майданчики, де запорізьки школярі можуть розвивати свої таланти.

 Зі слів Володимира Буряка, у Запоріжжі збережено мережу Центрів дитячої та юнацької творчості. Також діють станція юних техніків, Центр науково-технічної творчості, Центр військово-патріотичного виховання – «Школа джур». Загалом у місті працюють 13 міських закладів позашкільної освіти. У гуртках цих центрів займаються тисячі дітей. Також гуртки працюють у міських палацах культури, при бібліотеках.  «Місто фінансує 20 міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які представляють понад 30 видів спорту. У них займаються майже 7 тисяч дітей. У Запоріжжі не лише не закрили ці школи, а і продовжують їх розвивати. Зокрема кілька років реалізується програма оновлення спортивного інвентарю у цих школах», – зауважив міський голова.

Забрати дітей з вулиць, дати їм можливість розвивати свої таланти, перебувати в колі однодумців і досягати успіхів в мистецтві, спорті, музиці – це основа благополучного суспільства в майбутньому, переконаний міський голова.

 

Вам также могут понравиться