«Для вірменської діаспори Запоріжжя є природним допомагати не тільки своїй громаді, а всьому регіону та Україні», — віце-президент «Спілки вірмен Запорізької області» Рудольф Акопян

78

Квітень традиційно пройшов активно та насичено для вірменської діаспори Запоріжжя. «Спілка вірмен Запорізької області» долучилася до глобальної інформаційної кампанії щодо геноциду вірмен, відсвяткувала Великдень, а також провела низку культурних та благодійних заходів. Про них та загалом про діяльність організації ми запросили поговорити Рудольфа Акопяна, віце-президента «Спілки вірмен Запорізької області».

— Пане Рудольф, як Ви прийшли до участі в роботі «Спілки вірмен Запорізької області»? Як почався шлях в громадській діяльності?

— Більше ніж 10 років тому я долучився до політичного життя регіону — очолив передвиборчий штаб одного з кандидатів в президенти. Потім був заступником голови регіональної організації опозиційної до Януковича партії, а фактично керував її діяльністю. Згодом був обраний депутатом Запорізької міської ради. Тоді про мене дізналося широке коло запорожців — хоча я був опозиційним депутатом, вдалося допомогти багатьом мешканцям міста, школам, лікарням.

З часом я відійшов від політики. З одного боку, з’явилося більше часу на громадську діяльність. З іншого боку, в суспільстві виникла потреба у такій діяльності — бо розпочалася війна на Донбасі. Треба було організувати волонтерську допомогу захисникам, підтримувати патріотичні акції, а разом з тим і не забувати про подальший розвиток регіону: захист довкілля, розвиток бізнесу тощо…

В цей період до роботи у «Спілці вірмен Запорізької області» мене покликав нинішній президент організації Арташес Саргсян. Ми на той час не були знайомі особисто. Він знав мене за моєю політичною та волонтерською діяльністю. Сам він тільки розпочинав розбудову організації, хоча навіть без будь-якого статусу з молодих років всіляко допомагав діаспорі. Зокрема за його ініціативи та підтримки був збудований храм Вірменської Апостольської Церкви на вул. Перемоги.

У Арташеса Аветіковича були амбітні та цікаві плани з розвитку «Спілки вірмен», об’єднанню діаспори, підтримці культурних та освітніх ініціатив, допомозі всьому запорізькому регіону. Цей ентузіазм мотивував і мене до участі в діяльності організації.

До речі, волонтерську підтримку воїнам АТО за ініціативи Арташеса Саргсяна надавала і «Спілка вірмен». Зокрема близько трьох десятків разів я разом з допомогою від діаспори особисто виїздив безпосередньо на передову.

Вам также могут понравиться