Обстріл міст та мародерство: оперативна інформація по Запорізькій області

Що відомо по області на 12 годину, розповів голова ЗОВК Олександр Старух

156

Ситуація в Запорізькій області станом на 12 годину 1 березня залишається складною. Про це заявив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.

Так, у Василівці вже другу добу бомблять місто градами. Бої продовжуються і зараз, місцеві жителі знаходяться у сховищах.

У Бердянськ зайшла росгвардія, розташувалась в будівлі міської ради. Місцевій владі Бердянська довелось піти з цієї будівлі та розміститись в іншому приміщенні, де вже організована робота повністю усіх служб.

Бердянськ залишається на зв’язку. Звичайно, у місті зіштовхнулись з нехваткою продуктів харчування. Також є нехватка медичних засобів, нехватка кисню для хворих на ковід, що перебувають в лікарнях.

В Мелітополі також влада є, але складна ситуація також, деякі заклади не під контролем української влади, і там так само розміщені підрозділи росгвардії, які виконують завдання із захоплення влади та прийняття управлінських рішень в межах Мелітополя.

Енергодар тримається. Вчора там робили барикади, не дали можливості окупантам заїхати в місто. Атомна станція працює, ситуація стабільна. Є певні проблеми, які оперативно вирішуються.

По Токмаку дуже складна ситуація. Кілька разів техніка їздить дорогами, відбуваються бойові зіткнення, потім вона знову проїжджає скрізь міста, але в містах не зупиняється.  Стоять в полях, за містами, на фермах, у лісочках. В Токмак вони заходили вже кілька разів, кілька разів відбувалися зіткнення, є загиблі. Але головне – у місті більше, ніж добу вже відключена електрика. Немає зв’язку.

Сформували ресівські підрозділи електриків. які ведуть відновлення ліній. Місцева влада сподівається, що як тільки з’явиться  електрика, так і буде зв’язок.

В області вже з’явились перші факти мародерства. З поліцією цю ситуацію вже обговорили. Всіх попереджають, що за законами військового часу всі мародери будуть розстрілюватися на місці. Відповідна команда надана всім, хто має на це право.

Вам также могут понравиться