Рятувальники ліквідували пожежу на Запорізькій АЕС: що відбуваєтьс в Енергодарі

Рятувальникам вдалось ліквідувати пожежу

54

В ніч з 3 на 4 березня окупанти з важкої техніки обстріляли Запорізьку атомну станцію. Як повідомляв мер міста о першій години ночі, понад годину на підступах до Запорізької  АЕС тривають запеклі бої. Нацгвардійці тримають оборону. Відомо про постраждалих, але точна їх кількість та стан в даних обставинах поки що назвати не можемо.

Агресор не пускав рятувальників аби вони загасили пожежу. За ситуацією в Енергодарі стежила не лише область чи країна, стежив увесь світ.

Станом на 02:26 годину в Енергодарі на Запорізькій АЕС відключено третій енергоблок від єдиної енергосистеми (працює тільки чотири блок). З шести енергоблоків наразі працює один. Протипожежний стан на АЕС в нормі.

За даними рятувальників, пожежа виникла в учбово-тренувальному корпусі. Горіли 3-5 поверхи п’яти поверхової будівлі.

На 4 ранку працював один енергоблок із шести. Протипожежний стан АЕС в нормі.

Тільки о 05:20 рятувальників змогли приступити до гасіння пожежі в учбово-тренувальному корпусі. Було залучено 44 особи та 11 одиниць техніки ДСНС. О 6:20 пожежу ліквідовано. Жертв та постраждалих немає.

Як повідомив мер Енергодару Дмитро Орлов, на 7:00 годину ситуація продовжує залишатися складною, але пожежу на ЗАЕС дійсно ліквідовано. Вся світова спільнота зараз з нами. Обстріл з третьої години припинився.

Щодо ситуації в самому місті. Зараз на вулицях тихо, чужинців не помічено. Люди можуть перебратися з укриттів додому. Людям рекомендовано менше перебувати на вулиці й залишатися вдома. Вночі, через пошкодження теплотраси під час обстрілів, Енергодар залишився без опалення. Зараз з’ясовуємо можливість його поновлення.

Вам также могут понравиться